Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-27@07:08:23 GMT

تست و بررسی اولیه FMC SX۵ خودروسازی فردا

تاریخ انتشار: ۲۹ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۰۴۴۱۷۴

تست و بررسی اولیه FMC SX۵ خودروسازی فردا

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از اسب بخار، به علت تعدد این کراس اوورها در مارکت فروش باید پذیرفت که کار انتخاب این محصولات، هم برای خودروسازان و هم مشتریان سخت شده است و کمپانی های خودروساز موظف هستند محصولاتی متفاوت، زیبا و البته کارآمد را برگزینند تا مورد توجه خریداران قرار گیرند. یکی از جدیدترین کراس های سایز متوسط تولید داخل  SX5  است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این مقدمه کوتاه به سراغ بررسی ظاهری، داخلی و فنی این نو رسیده بازار می‌رویم.

کراس اوور SX5 از کجا آمد؟

این کراس اوور محصول گروه دی اف ام و کمپانی دی اف ال چین است و از خودروهای میان رده این برند محسوب می‌گردد. کمپانی  فردا موتورز  ایران نیز برای اولین خودروی قابل عرضه خود در کشور، این کراس اوور را برگزیده و قرار است با درصد داخلی سازی حدود ۲۰ درصد برای شروع و نیز برند داخلی خود به بازار عرضه نماید.

بررسی ظاهری

با نگاه به نمای جلوی خودرو شاهد هارمونی زیبایی هستیم. خطوط شارپ و شجاعانه که در جلوپنجره و سپر خودرو استفاده شده اند در ترکیب با چراغ‌هایی که گرافیک داخلی زیبایی دارند، هماهنگی بسیار خوبی دارد و جذاب جلوه می‌کنند. ورودی هوای سپر نیز که در دو سمت با دو قاب Uشکل افقی احاطه شده است به عضلانی تر شدن چهره خودرو کمک شایانی کرده است. در کل و با نگاه به نمای جلوی خودرو به نظر می‌رسد طراحان نیم نگاهی نیز به طراحی  هوندا  CR-V  داشته اند.

با گذر از این نما و رسیدن به نمای کناری، به نظر می‌آید که از جسارت طراحان تا حدودی کاسته شده است و شاهد طرحی نسبتاً جعبه‌ای شکل هستیم؛ دو خط افقی موازی که یکی از پایین درها و دیگری از زیر دستگیره‌های کناری عبور کرده است، شخصیت ساید این خودرو را تشکیل می‌دهند. پنجره های بزرگ، آینه های کناری با میدان دید وسیع، فاصله محوری زیاد و رینگ‌های ۱۷ اینچی نیز از دیگر خصوصیات ظاهری نمای کناری این خودرو هستند.​​

نکته جالب توجه در نمای کناری نیز شباهت بخش گلگیر عقب و قسمت چراغ روی آن با  فولکس واگن تیگوان  است.

در قسمت عقب می‌توان گفت همان سادگی نمای کناری را شاهد هستیم. گرافیک داخلی چراغ ‌های عقب زیبا هستند و قسمت چراغ دنده عقب نیز به شکلی زیرکانه و جالب توجه با دستگیره درِ صندوق درهم آمیخته‌اند. سپر نیز با دو مه شکن و دو خروجی تزیینی اگزوز و یک دیفیوزر کوچک، اسپرت و البته عضلانی جلوه می‌کند و با سپر جلو هماهنگی قابل قبولی دارد.

وقت آن رسیده است که سری به داخل خودرو بزنیم.

طراحی داخلی FMC SX5 خودروسازی فردا

با باز کردن درِ خودرو و قرار گرفتن در آن به سرعت با اتمسفر کابین انس خواهید گرفت. از نکاتی که شخص نگارنده به شدت به آن علاقه مند شدم طرح داشبورد و رودری ها بود. با نشستن در موقعیت راننده این احساس را خواهید داشت که کابین کاملاً شما را در بر گرفته است و در یک فضای آشنا و البته خوشایند قرار گرفته اید که بی شک بخشی از این احساس مدیون طراحی بی نقص و اسپرت صندلی‌ های خودروست.

استفاده از خطوط، متریال و رنگ‌های متنوع (مانند قرمز، مشکی پیانویی و طرح کربن) در طراحی داشبورد و داخل درها حس اسپرت را به شما القا می‌کند، ضمن این که، جنس مواد به کاررفته در کابین نیز قابل قبول و بعضاً بالاتر از برخی از رقبای خود است.

داشبورد خودرو، موقعیت قرارگیری مانیتور و جانمایی پنل‌های مربوط به سیستم تهویه و تنظیمات چندرسانه‌ای همه و همه شباهتی جالب توجه با محصولات  ب ام و  و بعضاً  فولکس واگن  دارند اما به طور قطع کپی کاری صرف محسوب نمی‌شوند و خوشبختانه می‌توان گفت که چینی‌ها بالاخره از مرحله صرفاً کپی های ناشیانه عبور کرده اند.​

فضای پا و سر به ویژه در ردیف عقب خارق العاده است و جای هیچ گونه گله و شکایتی را برای سرنشینان باقی نمی گذارد.

فضای بار نیز کاملاً حجیم و متناسب برای نیازهای خانواده ‌های ایرانی تعبیه شده و زاپاس خودرو نیز به منظور جلوگیری از سرقت در کف محفظه بار، جانمایی شده است.

از امکانات ایمنی و رفاهی این خودرو می‌توان به مواردی مانند دو عدد ایربگ، سانروف، فرمان برقی، کروز کنترل، سامانه کمکی شروع حرکت در سربالایی، مانیتور ۸ اینچی، دوربین و سنسور عقب، تهویه مطبوع الکتریکی، سنسور نور، سیستم‌ پایش فشار باد تایرها، راهنمای تعویض لاین، آینه های کناری برقی، دی لایت، سیستم کنترل پایداری، تریم چرم داخلی و رینگ های ۱۷ اینچی اشاره نمود.

قوای فنی FMC SX5 خودروسازی فردا

فردا SX5  از یک پیشرانه ۱٫۶ لیتری تنفس طبیعی با تکنولوژی ساخت میتسوبیشی بهره می‌گیرد. این پیشرانه مجهز به فناوری Mivec میتسوبیشی می‌باشد که در واقع نام انحصاری این کمپانی برای ویژگی زمان بندی متغییر سوپاپ ها است. پیشرانه مذکور توان تولید ۱۲۳ اسب بخار قدرت و ۱۵۱ نیوتن متر گشتاور را دارد که یک جعبه دنده CVT نسل سه با امکان تعویض دستی دنده ها و همچنین حالت برفی و اسپرت، وظیفه انتقال نیروی تولیدی توسط پیشرانه به چرخ های جلو را داراست.

پیشرانه ۱٫۶ لیتری خودرو گرچه شاید بدون فناوری توربو قدرت چشمگیری را در اختیار راننده قرار ندهد، اما قطعاً دردسرهای نگهداری پیشرانه‌ های توربو را نیز با توجه به وضع کیفیت بنزین ‌های تولید داخل نخواهد داشت. به عنوان یک نکته مهم و بسیار رضایت بخش باید به تفاوت جعبه دنده نسل سه این خودرو با سایر CVTهای موجود در خودروهای چینی اشاره کرد که در حالت دستی برخلاف سایر گیربکس‌ های مشابه، واکنشی رضایت بخش به سبک و یا معکوس کردن دنده ها دارد و این ویژگی به خصوص در شیب‌ های سربالایی و هنگام سبقت گیری ها، به کمک راننده خواهد آمد. سیستم ترمز خودرو نیز حس امنیت لازم را با توجه به وزن و جثه اتومبیل، به سرنشینان القا خواهد نمود.

سخن پایانی

در کل، می‌توان گفت که فردا SX5 یک کراس اوور میان سایز با طراحی مناسب ظاهری و بسیار چشم نواز داخلی است که از مزیت های آن باید به جادار بودن فضای داخل، کیفیت ساخت و متریال مناسب در کابین، پیشرانه کم درد سر و… اشاره نمود و از سویی دیگر، وجود تنها دو عدد ایربگ، نبود آپشنی مانند ورود و استارت بدون کلید در کنار قدرت نسبتاً پایین پیشرانه از ضعف های این خودرو به شمار می‌روند. گفتنی است به نظر می رسد در صورتی که کمپانی فردا بتواند خدمات پس از فروش مناسب در کنار تعهد در تحویل محصول را برای مشتریان فراهم آورد، می‌توان به موفقیت این خودرو در بازار داخلی امید داشت.

پربیننده ترین پراید ۱۲۹میلیون شد/جدیدترین قیمت ساینا، کوییک و تیبا در بازار قیمت خودرو دنا در تهران +جدول فروش‌فوق‌العاده ایران‌خودرو آغاز شد قیمت خودروهای ایران خودرو امروز +جدول قیمت محصولات سایپا امروز ۹۹/۱۱/۲۷

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: کراس اوور کراس اوور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۴۴۱۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صنعت خودرو، قربانی زیاده خواهی مسئولان و دلالان

تین نیوز

​صنعت خودروسازی ایران این روزها در کنار زیاندهی شدید به دلیل دخالت های سیاسی دولت ها و مجالس و ضعف های مدیریتی، گرفتار زیاده خواهی سفته بازان و دلالان هم شده که از فاصله قیمتی وحشتناک کارخانه تا بازار برخی خودروها سودی به جیب بزنند.

به گزارش تین نیوز به نقل از تسنیم، در سالهای اخیر داستان صنعت خودروسازی ایران به یکی از چالشهای مشهود اقتصاد ایران بدل شده است. در برهه های مختلف زمانی، اتهامات جدی به عملکرد خودروساز، دولت و قانون گذار در خصوص کوتاهی در انجام وظایف، حیف و میل منابع، عرضه محصولات کم کیفیت و انحصار گرایی وارد شده است.

تیغ تیز انتقاد به سمت خودروساز با زیان انباشته 100 هزار میلیاردی

از یک سو، در سالهای اخیر تیغ تیز انتقادات به سمت خودروسازان بوده و جدا از وضعیت محصولات ارائه شده به بازار وضعیت صورتهای مالی آنها با زیان انباشته 100 هزار میلیارد تومانی سوالات متعددی در ذهن کارشناسان و ناظران ایجاد کرده است.

در واقع این سوال مطرح  می شود که چگونه است که بازار خودروی ایران در اختیار چند خودروسازی محدود داخلی قرار گرفته و منابع سالیانه تا 8 میلیارد دلار ارز به این حوزه تخصیص یافته اما وضعیت نهایی تولیدات در مقایسه با محصولات خارجی، مورد تایید و رضایت مصرف کننده نیست.

نقش مخرب دولت با سیاست گذاری غیر اصولی در صنعت خودرو

از سوی دیگر، در مقاطع مختلف زمانی نیز نقش مخرب دولت در دخالتهای غیر استاندارد و سیاسی در صنعت خودروسازی مورد توجه قرار گرفته و بخشی از ناظران مشکلات این صنعت را ناشی از سیاست گذاریهای غیر اصولی و مداخله جویانه دولتهای مختلف مرتبط دانسته اند. در حالی که دولت سهم حداقلی را در شرکتهای خودروسازی دارد ولی مدیریت این شرکتها با دخالت مستقیم دولت تعیین می شود و تا حدودی مجلس هم طی سالهای گذشت دخالتهای سیاسی زیادی در صنعت خودروسازی کشور داشته است.

در سالهای اخیر و بعد از تشدید تحریمها و ناترازی بیشتر بین عرضه و تقاضای خودرو یک ضلع جدید نیز به پازل ناترازی خودرو در اقتصاد ایران اضافه شده است.

ضلع جدید گرفتاری صنعت خودرو؛ رانت خواهی مصرف کننده

طی سال های اخیر سیاست گذار صنعت خودرو، با مشی سیاسی متفاوت تصمیم گرفته علیرغم زیان انباشته صنعت خودرو،  از رویکرد تخصیص خودرو با محدودیت  قیمتی به متقاضایان و مصرف کننده نهایی استفاده کند. در این بین شاهد تشکیل صفوف بسیار سنگین متقاضیان برای استفاده از رانت قیمتی بین قیمت عرضه دولتی و بازار آزاد هستیم.

در واقع تلاش برای دسترسی به خودرو به تلاش برای دستیابی به رانت قیمت تغییر کرده است. این وضعیت که متقاضی را به رانت جوی جدید پازل خودرو تبدیل کرده، مشکلات صنعت خودروسازی کشور را بیش  از گذشته تشدید کرده است. موضوعی که اخیرا در خصوص خودروی پژوپارس به دلیل رانت بی سابقه در فاصله قیمت خودرو و بازار تبدیل به سوژه رسانه ای شده است.

در این بین به نظر میرسد جدای از نقش دولت و خودروسازی چه در بحث ناکارمدی مدیریتی و فنی و سیاست گذاریهای غیر اصولی بایستی به نقش مصرف کننده در استفاده از رانت قیمتی نیز توجه کرد.

جولان سوداگران در بازار خودرو/ دوستی خاله خرسه ی سفته بازان در جمع متقاضیان واقعی خودرو

نکته دیگری که جدا از ضعف مدیریتی و همچنین کوتاهی وزارت صمت در ساماندهی وضعیت خودرو با ابزار های مختلف از جمله واردات و یا برنامه ریزی برای افزایش تولید خودرو، باید به آن اشاره کرد، حضور سفته بازان و سوداگران در بازار خودرو است.

اتفاقی که در این روزها به وضوح در حال رخ دادن است حضور دلالان و سوداگران در قالب متقاضیان واقعی خودرو در بازار آشفته ی خودرو است. سابقه ی فروش های سابق دو شرکت خودرو سازی نشان می دهد به دلیل عدم مدیریت تقاضای واقعی، حجم خریدارانی که صرفا به دلیل سفته بازی در بازار خودرو حضور پیدا کرده اند، قابل توجه است.

طبق همین تجارب، می توان این ادعا را مطرح کرد، که بخش زیادی از حواشی این روزها خصوصا تجمعاتی که برای عرضه ی خودروی پژو پارس و افزایش قیمتی که این خودرو متناسب با سایر خودرو ها داشته است، اتفاق افتاده، احتمالا ردی از حضور سفته بازان در آن دیده می شود.

لازم به ذکر است به علاوه گلایه ی به حقی که برخی از خریداران خودرو در خصوص افزایش قیمت ها مطرح می کنند، اما این نکته نیز باید مورد توجه قرار گیرد که بسیاری از حواشی ایجاد شده توسط کسانی است که صرفا به دنبال ماهی گرفتن از آب گل آلود بازار خودرو و سفته بازی در این بازار هستند و اساسا مصرف کننده ی واقعی به شمار نمی روند.

و کلام آخر اینکه، صنعت خودروی کشور که باید بدون دخالت های سیاسی دولت و مجلس به دست مهندسان و دانشمندان حوزه صنعت کشور زبانزد باشد، گرفتار موجی از رانت خواری ها از جوانب مختلف شده است.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • شهرام عظیمی خبر داد: بدنبال سهم بیشتر تولیدات داخلی با استفاده از توان بالای هموطنان در مناطق روستایی و عشایری هستیم
  • سیل بم در پارکینگ خودرو | خودروهای لجن کش در حال کارند
  • خودروهای غرق شده در پارکینگ کارخانه خودروسازی در بم | ویدئو
  • تعاملات سایپا با فولاد مبارکه در راستای افزایش ۱۰۰ درصدی تولید خودرو
  • صنعت خودرو، قربانی زیاده خواهی مسئولان و دلالان
  • طرح فروش سایپا با خودروی ۱۵۱ آغاز شد
  • آغاز فروش سایپا با خودروی ۱۵۱ آغاز شد
  • آغاز فروش سایپا ۱۵۱ با نرخ جدید/ افزایش ۵۰ میلیون تومانی قیمت وانت پراید!
  • آغاز فروش سایپا ۱۵۱ با قیمت جدید/ افزایش ۵۰ میلیون تومانی وانت پراید!
  • آغاز فروش سایپا ۱۵۱ با قیمت جدید/ افزایش قریب به ۵۰ میلیون تومانی وانت سایپا